Рубрики
UKRAINE

Видання In-Art презентує проект «Герілья» в рамках «Kyiv Art Week» 2019

21 травня в галереї Spivakovska ART:EGO gallery відбудеться відкриття колективної виставки «Герілья» авторів — Валентини Засуцької, Сергія Кадуліна, VarrIng, що проходитиме в якості спецпроекту в рамках четвертого міжнародного фестивалю сучасного мистецтва «Kyiv Art Week» 2019.

Учасники проекту вступають в діалог з глядачем в рамках теми фестивалю – «Це не змагання», заданою кураторами фестивалю Євгеном Березницьким і Марією Вторушиною. Як створювати революції без революцій? Яким чином поліпшити життя, не вдаючися до експропріацій символічних цінностей, не грабуючи і не вбиваючи, як «політичні» революціонери? Спосіб перевірено усією історією людства. Тільки за допомогою символічної, а не залізної, зброї, «твердої криці». Всі члени нашої «вогняної групи» — а це фотохудожники Сергій Кадулін і VarrIng, живописець Валентина Засуцкая, в якості зброї обрали візуальне мистецтво.

«Природа, що нас оточує — це приклад для людей, адже ми нерозривно з нею пов’язані, і всі вийшли з цього джерела. У неї революції (глобальні катаклізми) трапляються дуже рідко, а більшість змін — малі за масштабом. Але це не заважає природі успішно саморегулюватися, знаходити баланс і можливості для розвитку, нехай не без елементів боротьби», — впевнений Сергій Кадулін.

«Тільки після Революції Гідності,  ідеї комунізму в Україні остаточно відходять в минуле. Але ж події, що почались в Україні з Майдану у 2013 році, вплинули на Світ та стали каталізатором нових змагань в суспільстві. Це демонструє глибоку кризу соціально-економічного устрою, як в Україні так і в світі. А що нас чекає в майбутньому? Тільки розуміння причин змагання та унеможливлення їх повторення, змінить майбутнє на краще», — говорить VarrIng.

«З чого все почалось? З бажання людини перемагати іншу людину? Це змагання людей зі своїм бажаннями? Не буває самотніх, безпритульних Дронів: у кожного є господар. Ми хочемо, аби вони були нашим зором? Нашою зброєю? Чи нашою мрією літати і дивитися з висоти пташиного польоту?.. Це змагання з самим собою — або ж людини з іншою людиною? Хто швидше, хто вище, хто сильніший, завдяки їм, Дронам?..» — розмірковує Валентина Засуцька.

  • Відкриття: 21 травня о 18:00
  • Spivakovska ART:EGO gallery (Київ, вул. Саксаганського, 59-Б)
  • Вхід на виставку — вільний
  • Виставка триватиме з 21 травня по 26 травня